Negeer navigatie
Over de website Symbool voor extra schermhelenahoeve.nl
Klein rood, naar rechts kijkend en kukelend, haantje Home > Uitgangspunten
 

 

Uitgangspunten

Een sheet met de tekst: Sociale duurzaamheid. Ervoor zorgen dat zoveel mogelijk mensen een zo goed mogelijke ervaring hebben met de website op de meest mogelijke manieren zonder te discrimineren De website moet door een ieder te gebruiken zijn Een sheet met de tekst: Uitgangspunt = snelle(re) laadtijd van webpagina's De website moet snel zijn

Focus op de gebruiker

De bezoekers van de website bezoeken de website met een bepaald doel. Vinden ze niet wat ze zochten dan zijn ze ook zo weer vertrokken. Dit fenomeen wordt mooi beschreven in het engelstalige artikel Google makes people leave your site faster. Het is essentieel dat je de gebruiker geeft waar hij om vraagt.

Er is dan ook voor gekozen om de bezoeker zo veel mogelijk zinnige informatie te geven. De doelgroep is hierbij de (mogelijk toekomstige) gasten van de camping. Op de website staat dan ook informatie over de camping zelf en over allerlei vakantie mogelijkheden die Zeeuws-Vlaanderen te bieden heeft.

Leg de gebruiker geen beperkingen op

Al enige jaren is de trend zichtbaar van vast internet naar mobiel internet. De site moet hier op voorbereid zijn en zowel op een gewone computer als op een mobiele device goed bruikbaar zijn. De schermontwerpen moeten hier rekening mee houden, maar bovenal moet de site snel zijn.

Maak het de gebruiker gemakkelijk

Charles Eames zei ooit:

The details are not the details. They make the design.

Aandacht voor details geven de website van de Helenahoeve net dat kleine beetje extra. Waardoor het voor de gebruiker allemaal net wat gemakkelijker wordt. Zie de pagina details voor een paar voorbeelden.

Breng de gebruiker niet in verwarring

Jakob Nielsen geeft in zijn alertbox Top Ten Mistakes in Web Design de reden waarom het verstandig is om gebruik te maken van standaarden.

Jakob's Law of the Web User Experience states that "users spend most of their time on other websites."

Die ene website die ik maak is maar een van de vele websites die de gebruiker bezoekt. Om het hem of haar gemakkelijk te maken gaan we niet ingewikkeld doen. Door gebruik te maken van standaarden weet de gebruiker wat hij of zij kan verwachten. Het gebruik van de website wordt daardoor vanzelfsprekend. Een blauwe onderstreepte tekst? Daar kan of moet ik op klikken. Verdere uitleg is overbodig.

 


Webmaster: webhel.blogspot.nl - twitter.com/webhel - h.n.vandergraaf@gmail.com

Website: www.helenahoeve.nl