Performance

Een snelheidsmeter waarbij de meter op 0,7 seconden staat De gemiddelde laadtijd volgens tools.pingdom.com In het algemeen geldt dat een trage site alleen daardoor al een minder gebruiksvriendelijke site is dan een site die snel laadt. Zeker gezien de opkomst van mobiel internet is het verstandig om een snelle site te hebben.

De website van de Helenahoeve is geoptimaliseerd om snel te laden. Als je naar de HTML code van deze pagina kijkt dan valt op dat deze uit veel lange regels bestaat. Voor mensen is dat weliswaar minder gemakkelijk leesbaar, maar het scheelt toch weer een aantal bytes. Voor mobiel internet geldt nog steeds dat: every byte counts.

De teksten voor de website worden trouwens gemaakt in een, middels XML, zelf ontwikkelde taal. Op basis van deze XML wordt vervolgens de HTML code gegenereerd. Het voordeel hiervan is dat de gegenereerde HTML code compact en foutvrij is.

Spectaculaire cijfers

Een grafiek waar de verhouding tussen snelheid en percentage langzamere websites staat De website is volgens Google vaak sneller dan 89% van alle websites Het optimaliseren van de site levert spectaculaire cijfers op.

  1. De gemiddelde crawl snelheid is volgens Google Webmaster Tools 310 milliseconden (periode medio november 2009, medio februari 2010);
  2. De gemiddelde tijd om de pagina te laden schommelt volgens datzelfde Google Webmaster Tools tussen de halve en de hele seconde, met heel soms een uitschieter naar boven. De website van de Helenahoeve wordt dan ook door Google gezien als een snelle site;
  3. Volgens tools.pingdom.com is de gemiddelde laadtijd 0,7 seconden (periode medio oktober 2009, medio februari 2010).

Met deze cijfers blijft de Helenahoeve ruimschoots onder de 2 secondengrens van Forrester (Akamai) en de 1 secondengrens van Jakob Nielsen.

Een overzicht van de laadtijd in de zomer van 2010 De laadtijd van de website is volgens Google: FAST

 


Webmaster: webhel.blogspot.nl - twitter.com/webhel - h.n.vandergraaf@gmail.com

Website: www.helenahoeve.nl