Ontwerpen

No particular browser window size should be assumed

Een foto van een DSi waarop de website van de Helenahoeve te zien is Ook op een Nintendo DSi ziet de site er goed uit Op de engelstalige site Symbool voor extra schermBrowser News wordt gesteld dat:

Resolutions vary a great deal. Most users have 1024x768 or higher, but a large minority have less. It is important to note that (a) the display resolution says little about the size of the browser window, and (b) users can normally resize the browser window. Consequently no particular browser window size should be assumed.

Het is dus niet verstandig om uit te gaan van een specifieke schermgrootte. Er is daarom gekozen voor vijf verschillende ontwerpen zodat op nagenoeg elk device de site er goed uit ziet.

Een (1) URL voor alle versies

In Jakob Nielsen's Alertbox, March 28, 2011 wordt gesteld dat:

(...) usability drops dramatically when the mobile and full sites have different URLs because users often end up with the wrong user interface (...)

De Helenahoeve gebruikt Voor elke webpagina dan ook een (1) URL welke bruikbaar is op een desktop computer, maar ook op een mobiel.

Maximale flexibiliteit met vijf ontwerpen

Sterker nog, voor de website van de Helenahoeve zijn vijf verschillende ontwerpen gemaakt. Middels aparte cascading style sheets zijn ontwerpen gemaakt voor:

  1. gewone (breedbeeld) schermen;
  2. brede, smalle schermen (netbooks);
  3. kleine schermen (PDA's, iPhones en dergelijke);
  4. televisies;
  5. printers.

Op basis van het gebruikte device en eventueel de schermgrootte wordt automatisch de meest geschikte opmaak geselecteerd.

Experimenteer zelf

Indien u deze site bekijkt via een gewone computer dan kunt u met de verschillende opmaken experimenteren door de grootte van uw browser te wijzigen en daarna de pagina opnieuw te laden.

Zie ook deze schermafdrukken:

Een voorbeeld van de lay-out op een gewoon scherm De homepage op een gewoon scherm Een voorbeeld van de lay-out op scherm van 800 bij 600 pixels De homepage op een scherm van 800 bij 600 pixels Een voorbeeld van de lay-out op een scherm van 480 bij 800 pixels De homepage op een scherm van 480 bij 800 pixels Een voorbeeld van de lay-out op een televisie De homepage op een televisie Een voorbeeld van de lay-out als de homepage wordt geprint De homepage als deze wordt geprint

 


Webmaster: webhel.blogspot.nl - twitter.com/webhel - h.n.vandergraaf@gmail.com

Website: www.helenahoeve.nl